Viering 56e verjaardag Sant’Egidio

10 april 2024

Op 7 februari 1968 hielden de 18-jarige Andrea Riccardi en vrienden de eerste bijeenkomst van de Gemeenschap van Sant’Egidio in Rome. Hun vriendschap met kwetsbare mensen op basis van het evangelie groeide in de loop der jaren uit tot een wereldwijde beweging, die vandaag vele mensen van alle leeftijden en achtergronden inspireert.

Ook in steden in Nederland is Sant’Egidio aanwezig en draagt hier bij aan de leefbaarheid en menselijkheid door haar werk met dak- en thuisloze mensen, ouderen, kinderen, vluchtelingen, migranten en gevangenen. Een aanwezigheid die goed is voor de mensen die geholpen worden, maar ook voor de vele vrijwilligers die zich voor hen inzetten en ervaren dat goed doen ieder ook goed doet.

Wij nodigen u van harte uit bij de viering van onze 56e verjaardag op zondag 21 april 2024. We willen dit vieren met iedereen die Sant’Egidio een warm hart toedraagt en hopen u die middag te verwelkomen!

Om 15.30 uur is er een eucharistieviering uit dankbaarheid waarin mgr. Ron van den Hout, bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden, zal voorgaan in de Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein 207 in Amsterdam.

Vanaf 17.00 uur bent u hartelijk welkom bij de feestelijke receptie in het Huis van Sant’Egidio, Waterlooplein 205, Amsterdam.

Uw aanwezigheid bij de receptie en/of de eucharistieviering stellen wij zeer op prijs. Indien mogelijk ontvangen wij graag een bericht van uw komst: info@santegidio.nl of 020 2331522.